Om grafisk design

Grafisk design er visuell kommunikasjon gjennom utformingen av grafiske produkter som bøker, aviser, ukeblader, brosjyrer, annonser, skilt, bildekor, logodesign, websider, emballasje, visittkort, menyer osv.

Jeg kan kan hjelpe din virksomhet med logo/designprofil, små og store trykksaker samt websider.

HVA ER EN DESIGNPROFIL?
En designprofil er virksomhetens visuelle identitet. Den har som oppgave å sørge for at alle visuelle kjennetegn, sammen med logoen, bygger opp om det visuelle inntrykket virksomheten ønsker å formidle.

Slik sikrer man at virksomheten framstår LIKT og GJENKJENNELIG i alt fra visittkort, brosjyrer, annonser og websider til bildekor og give-aways. Det gjør at virksomheten framstår som profesjonell og at kundene dine husker og gjenkjenner markedmateriellet ditt bedre noe som igjen bidrar til å bygge merkevaren din.

Kjernen i designprofilen er logoen og den bør være lett å legge merke til og lett å huske. Utover det bør en desingprofil minimum inkludere valg av typografi (skriftstil), fargepalett og gjerne også dekorelementer (grafisk eller bilder)

Her er et eksempel på en designprofil jeg har lagd

Den la så føringer for hvordan visittkort, webside og etikett ble seende ut

Det er ganske fint når alt henger sammen og gir kunden din et enhetlig inntrykk av firmaet ditt.

MÅ JEG HA EN DESIGNPROFIL?
Nei du må ikke det, men det er veldig lurt! Uten en designprofil blir det ganske tilfeldig hvordan ting blir seende ut – skal noen designe en brosjyre for deg så vil vedkommende bare velge de fargene, skriftypene og dekorelementene de synes passer. Bestiller du så webside et annet sted vil de gjøre akkurat det samme og du ender opp med en salig blanding av uttrykk.

HVORFOR HA LOGO SOM VEKTOR?
Uansett hvem som designer logoen din så bør du sørge for å få den levert i vektor format. Årsaken til dette er at en vektor-fil er oppløsningsuavhengig – dvs. at den kan skaleres opp nær uendelig uten at kvaliteten forringes. En vektorlogo vil bli krystallklar på trykk og har transparent bakgrunn. Har man KUN en jpg eller png av logoen så kan man ikke gjøre den større uten å forringe kvaliteten og det er jo ganske upraktisk så snart du trenger å trykke logoen din i litt større format – da ender du opp med en pikselert og uklar logo og dét er ikke hverken profesjonelt eller særlig lekkert.

TRYKKSAKER
Jeg utformer alle typer trykksaker, fra visittkort, flyers, prisark, enkle foldere og mer omfattende brosjyrer.

WEBSIDER
Jeg designer og setter opp websider som passer perfekt for mindre bedrifter som trenger en funksjonell webside med et lettfattelig CMS (Content Management System) som er lett å bruke selv for en nybegynner. Denne løsningen passer for deg som vil ha en sikker og lettstelt webside som ikke krever noe teknisk vedlikehold.